Vo svidníckom skanzene boli majstrovstvá vo varení pirohov

11.09.2005 Svidník

Svidník 11. septembra (TASR) - Družstvo z ukrajinského mesta Velykyj Bereznyj navarilo najchutnejšie kapustové, zemiakové a tvarohové pirohy. Zvíťazilo tak n...
Svidník 11. septembra (TASR) - Družstvo z ukrajinského mesta Velykyj Bereznyj navarilo najchutnejšie kapustové, zemiakové a tvarohové pirohy. Zvíťazilo tak na 10. medzinárodných majstrovstvách vo varení tohto tradičného ľudového jedla, ktoré sa konali dnes vo Svidníku.

Predsedníčkou poroty bola generálna konzulka Ukrajiny v SR so sídlom v Prešove Inna Ohnivecová. Pirohy ďalších kuchárskych tímov vyhodnotili bez určenia poradia a navarili ich zástupcovia svidníckeho združenia Chránime kraj pod Duklou, rodina Líškových z Bukoviec a dve chovankyne s vychovávateľkou z Detského domova vo Svidníku.
Atraktívne víkendové podujatie, ktoré prilákalo veľa zvedavcov zo širokého okolia, bolo súčasťou Dňa remesiel a ľudových tradícií. Vo svidníckom skanzene ľudovej architektúry ho zorganizovali pracovníci Múzea ukrajinsko - rusínskej kultúry Slovenského národného múzea.
 

Vyberte región